Třešňové řezy z listového těsta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- náplň 1 2 lžíce solamyl 2 lžíce moučkový cukr 1 sklenice kompotované třešně nebo višně náplň 2 2 balíčky vanilkový cukr 500 ml smetana ke šlehání 2 balíčky ztužovač šlehačky těsto 1 balíček listové těsto v plátu
Postup Třešňové řezy z listového těsta recept
Postup přípravy receptu
-
Plát listového těsta položíme na plech vyložený pečícím papírem, na někoika místech propíchneme vidličkou a pečeme při 180°C asi 20 minut dozlatova. Necháme vychladnout.
Třešňový kompot přecedíme, šťávu zachytíme a odměříme z ní 300 ml (popřípadě dolijeme vodou). 250 ml šťávy přivedeme k varu. Ve zbytku rozmícháme cukr a škrob, vlijeme do horké šťávy a 2 minuty za stálého míchání vaříme. Odstavíme, vmícháme třešně a necháme zchladnout.
Vychladlý korpus rozřízneme na dvě poloviny, jednu potřeme třešňovou náplní a dáme ztuhnout.
Ze smetany, ztužovače a vanilkového cukru ušleháme tuhou šlehačku kterou navršíme na ztuhlou třešňovou hmotu a přiklopíme druhou poplovinou plátu.
Povrch třešňových řezů z listového těsta před podáváním pocukrujeme.