Třešňový krém recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cukr
2 lžíce solamyl
1 ks citron
1 kg třešně
250 g mascarpone
500 ml červené víno
1 lžíce vanilkový cukr
200 g zakysaná smetana
0.5 ks svitek skořice

Postup přípravy receptu

  1. Vypeckované třešně dáme do hrnce spolu se skořicí, červeným vínem a cukrem. Citron důkladně vydrhmene pod horkou vodou. Kůru z něj nastrouháme a šťávu vymačkáme. Kůru přidáme do hrnce k třešním. Přikryté vaříme na mírném ohni asi 5 min.

  2. Šťávu z citronu smícháme se solamylem a vmícháme do třešňového kompotu. Necháme přejít varem. Skořici vyndáme a třešňový krém vlijeme do skleněné mísy a necháme v lednici ztuhnout.

  3. Mascarpone se zakysanou smetanou a vanilkovým cukrem ušleháme do krému. Přidáme na ztuhlý třešňový krém a ozdobně vmícháme vidličkou.

  4. Podáváme vychlazený, ozdobený třešněmi a svitkem skořice.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!