Pečená zelenina z trouby s tymiánem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

4 - 5 stroužků česnek
sůl
2 lžíce máslo
4 - 5 ks brambory
2 - 3 snítky tymián
3 - 4 ks mrkev
2 lžíce olivový olej
1 ks žlutá paprika
1 ks červená cibule
2 snítky čerstvá petrželka
mletý barevný pepř
1 hrst baby špenát
1 hrst mladé listy z řepy

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka nebo kostky. Ostatní zeleninu očistíme. Papriku nakrájíme na hrubší nudličky, mrkev na proužky, cibuli na jemná půlkolečka, česnek na plátky, petrželku nasekáme, tymián stáhneme ze stonků

  2. Pekáček vymažeme olejem, vsypeme veškerou zeleninu včetně česneku a listů špenátu a červené řepy. Zasypeme solí, pepřem, tymiánem (lze použít i sušený), petrželkou a dobře promícháme. Před pečením poklademe plátky másla. Pekáček se zeleninou vložíme do trouby a na 175 °C pečeme doměkka. Záleží na hrubosti nakrájené zeleniny, já pekla asi 45 minut

  3. Pečenou zeleninu z trouby s tymiánem a česnekem podáváme jako přílohu k libovolným pokrmům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!