Trhanec z krupice recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce cukr 1 špetka sůl 4 ks vejce 0.5 l mléko 0.3 l krupice 2 špetky vanilkový cukr náplň vanilkový cukr čerstvé nebo kompotované ovoce podle potřeby tuk na smažení
Postup Trhanec z krupice recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce nejdřív rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozšleháme žloutky, cukr, špetku soli a vanilkový cukr. K těstu přidáme krupici a necháme chvíli odležet. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme zlehounka k těstu.
Na pánvi rozpálíme trochu oleje a po částech smažíme z krupicového těsta tenké omelety. Po osmažení jedné strany omeletu obrátíme, roztrháme a znovu opečeme.
Trhanec z krupice podáváme s ovocem, které jsme předem promíchali s cukrem. Pokud použijeme kompot, nesladíme. Teplé trhance chutnají lépe, ale můžeme je podávat i za studena.