Trhanec z krupice recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce cukr
1 špetka sůl
4 ks vejce
0.5 l mléko
0.3 l krupice
2 špetky vanilkový cukr
náplň
vanilkový cukr
čerstvé nebo kompotované ovoce
podle potřeby
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Vejce nejdřív rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. V mléce rozšleháme žloutky, cukr, špetku soli a vanilkový cukr. K těstu přidáme krupici a necháme chvíli odležet. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přidáme zlehounka k těstu.

  2. Na pánvi rozpálíme trochu oleje a po částech smažíme z krupicového těsta tenké omelety. Po osmažení jedné strany omeletu obrátíme, roztrháme a znovu opečeme.

  3. Trhanec z krupice podáváme s ovocem, které jsme předem promíchali s cukrem. Pokud použijeme kompot, nesladíme. Teplé trhance chutnají lépe, ale můžeme je podávat i za studena.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!