Tuňákové ragú recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce máslo
1 ks cibule
0.3 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
500 g tuňák
olej na smažení
podle chuti
sůl
kečup
vegeta
červené víno
mletý černý pepř
podle potřeby
2 dl rybí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso z tuňáka podle potřeby očistíme a maso nakrájíme na kostky. Ty osolíme, opepříme a necháme uležet.

  2. Zatím si oloupeme zeleninu a nakrájíme ji drobné kostičky. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme zeleninu i s cibulí a orestujeme je dozlatova. K zelenině přidáme kostky tuňáka, zaprášíme vegetou a zalijeme vývarem. Ragú dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme kečup, červené víno a máslo. Ragú už jen krátce podusíme, odstavíme a necháme uležet.

  3. Tuňákové ragú podáváme s těstovinami, rýží nebo jen s čerstvým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!