Tuňákové ragú recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce máslo 1 ks cibule 0.3 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 500 g tuňák olej na smažení podle chuti sůl kečup vegeta červené víno mletý černý pepř podle potřeby 2 dl rybí vývar
Postup Tuňákové ragú recept
Postup přípravy receptu
-
Maso z tuňáka podle potřeby očistíme a maso nakrájíme na kostky. Ty osolíme, opepříme a necháme uležet.
Zatím si oloupeme zeleninu a nakrájíme ji drobné kostičky. Ve vyšší pánvi rozpálíme olej. Vsypeme zeleninu i s cibulí a orestujeme je dozlatova. K zelenině přidáme kostky tuňáka, zaprášíme vegetou a zalijeme vývarem. Ragú dusíme asi 10 minut. Pak přilijeme kečup, červené víno a máslo. Ragú už jen krátce podusíme, odstavíme a necháme uležet.
Tuňákové ragú podáváme s těstovinami, rýží nebo jen s čerstvým chlebem.