Tvarohová bábovka s kakaem a rozinkami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
3 ks vejce
2 lžíce rum
3 lžíce kakao
2 hrstě rozinky
1 balíček prášek do pečiva
250 dkg cukr krupice
250 dkg polohrubá mouka
250 dkg měkký tvaroh
250 dkg tuk (Hera)
na ozdobu
cukr moučka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka nebo strouhanka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce s cukrem ušleháme do pěny, postupně přidáváme tuk, tvaroh a rum a nakonec ručně vmícháme mouku s práškem do pečiva. Je třeba předem mouku s práškem promíchat. Dále přidáme kakao, které můžeme i vynechat, chceme-li bábovku světlou. Nakonec vmícháme rozinky.

  2. Formu na bábovku vymažeme tukem a vysypeme. Můžeme vymazat olejem, ale doporučuji vymazat sádlem a vysypat jemně umletou strouhankou. Bábovka se nám výborně vyklopí z formy.

  3. Troubu si předehřejeme na 170 - 180 °C a pečeme. Pečeme asi 20 minut, špejlí zkusíme a jestli se na ni nelepí těsto, je bábovka hotová.

  4. Po upečení necháme tvarohovou bábovku cca 5 minut ve formě a pak vyklopíme. Můžeme po vychladnutí pocukrovat a servírovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!