Tvarohový krém se zeleninovým salátem recept

Apetit Recepty předkrmy

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
70 g máslo
2 kelímky lučina
olivový olej
50 ml zakysaná smetana
1 ks salátová okurka
mletý černý pepř
1 hrst nať jarní cibulky
3 - 4 ks hlavička jarní cibulky
4 ks sředně velké rajče

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme veškeré ingredience. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hlavičky cibulek nakrájíme nadrobno a cibulkovou nať nakrájíme na jemná kolečka

  2. Okurky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Pak okurky a rajčata osolíme, zakryjeme a na půl hodiny odložíme do lednice. Vylouhované okurky a rajčata vložíme do síta, zakryjeme vhodným talířkem a zatížíme například plechovkou fazolí. Šťávu ze zeleniny necháme okapat

  3. Změklé máslo vyšleháme s lučinou, prolisovaným česnekem, usekanou cibulkovou natí a 2 - 3 lžícemi vylouhované šťávy z okurek a rajčat. Tvarohový krém osolíme, opepříme a naplníme do malých misek, které nejdříve vytřeme olivovým olejem a vyložíme potravinovou folií. Tvarohový krém necháme v chladu ztuhnout

  4. Okapaná rajčata a okurky podle chuti přisolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem a jemně usekanou cibulkou

  5. Zeleninu rozdělíme na talířky a k ní vyklopíme misku tvarohového krému. Tvarohový krém se zeleninovým salátem podáváme s pečivem jako předkrm nebo samostatně jako lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!