Tvarohový krém se zeleninovým salátem recept
Apetit Recepty předkrmySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 70 g máslo 2 kelímky lučina olivový olej 50 ml zakysaná smetana 1 ks salátová okurka mletý černý pepř 1 hrst nať jarní cibulky 3 - 4 ks hlavička jarní cibulky 4 ks sředně velké rajče
Postup Tvarohový krém se zeleninovým salátem
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme veškeré ingredience. Česnek oloupeme a prolisujeme. Hlavičky cibulek nakrájíme nadrobno a cibulkovou nať nakrájíme na jemná kolečka
Okurky oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky. Rajčata spaříme vařící vodou, oloupeme a také nakrájíme na kostičky. Pak okurky a rajčata osolíme, zakryjeme a na půl hodiny odložíme do lednice. Vylouhované okurky a rajčata vložíme do síta, zakryjeme vhodným talířkem a zatížíme například plechovkou fazolí. Šťávu ze zeleniny necháme okapat
Změklé máslo vyšleháme s lučinou, prolisovaným česnekem, usekanou cibulkovou natí a 2 - 3 lžícemi vylouhované šťávy z okurek a rajčat. Tvarohový krém osolíme, opepříme a naplníme do malých misek, které nejdříve vytřeme olivovým olejem a vyložíme potravinovou folií. Tvarohový krém necháme v chladu ztuhnout
Okapaná rajčata a okurky podle chuti přisolíme, opepříme a promícháme s olivovým olejem a jemně usekanou cibulkou
Zeleninu rozdělíme na talířky a k ní vyklopíme misku tvarohového krému. Tvarohový krém se zeleninovým salátem podáváme s pečivem jako předkrm nebo samostatně jako lehkou večeři.