Tymiánové placičky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks cibule
1 svazek tymián
4 ks rajče
2 lžíce olivový olej
2 lžíce rajský protlak
mletý černý pepř
300 g bílé klobásy
1 balíček těsto na pizzu v prášku
hladká mouka na vál a plech
250 g eidam vcelku

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Eidam pokrájíme na malé plátky, stejně jako omytá rajčata. Tymián propláchneme, osušíme a otrháme lístečky.

  2. V pánvi rozpálíme olej, cibuli zesklovatíme, přidáme masovou směs vymačkanou z klobás a za stálého míchání asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme protlak.

  3. Směs na těsto dle návodu vypracujeme na hladké těsto a to rozdělíme na 8 kousků. Z každého pak pomocí mouky vytvoříme placičku o velikosti pivního tácku. Pokryjeme masovou směsí, rajčaty, plátky sýra a zasypeme tymiánem.

  4. V předehřáté troubě na 200°C pečeme na pomoučeném plechu 15 až 20 minut a podáváme horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!