Tymiánové placičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 2 ks cibule 1 svazek tymián 4 ks rajče 2 lžíce olivový olej 2 lžíce rajský protlak mletý černý pepř 300 g bílé klobásy 1 balíček těsto na pizzu v prášku hladká mouka na vál a plech 250 g eidam vcelku
Postup Tymiánové placičky recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Eidam pokrájíme na malé plátky, stejně jako omytá rajčata. Tymián propláchneme, osušíme a otrháme lístečky.
V pánvi rozpálíme olej, cibuli zesklovatíme, přidáme masovou směs vymačkanou z klobás a za stálého míchání asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a vmícháme protlak.
Směs na těsto dle návodu vypracujeme na hladké těsto a to rozdělíme na 8 kousků. Z každého pak pomocí mouky vytvoříme placičku o velikosti pivního tácku. Pokryjeme masovou směsí, rajčaty, plátky sýra a zasypeme tymiánem.
V předehřáté troubě na 200°C pečeme na pomoučeném plechu 15 až 20 minut a podáváme horké.