Tyrolské knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 špetka sůl
7 ks vejce
0 l mléko
3 ks cibule
1 špetka muškátový oříšek
0 kg uzené maso
3 lžíce čerstvá petrželka
1 kg suchá houska
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Suché housky a uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a petrželku nasekáme nadrobno.

  2. Vejce rozmícháme v mléce, smícháme se suchými kostkami housky a nakrájeným uzeným masem a necháme asi 15 minut odležet.

  3. Cibuli osmahneme, necháme trochu vychladnout a spolu s nasekanou petrželkou a muškátovým oříškem jemně vmícháme do odležené housky. V případě potřeby přidáme do těsta na tyrolské knedlíky mouku.

  4. Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které potom vaříme v páře 20 minut.

  5. Tyrolské knedlíky ihned podáváme, nejlépe chutnají s kysaným zelím.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!