Tyrolské knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 1 špetka sůl 7 ks vejce 0 l mléko 3 ks cibule 1 špetka muškátový oříšek 0 kg uzené maso 3 lžíce čerstvá petrželka 1 kg suchá houska podle potřeby hladká mouka
Postup Tyrolské knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Suché housky a uzené maso nakrájíme na kostky. Oloupanou cibuli a petrželku nasekáme nadrobno.
Vejce rozmícháme v mléce, smícháme se suchými kostkami housky a nakrájeným uzeným masem a necháme asi 15 minut odležet.
Cibuli osmahneme, necháme trochu vychladnout a spolu s nasekanou petrželkou a muškátovým oříškem jemně vmícháme do odležené housky. V případě potřeby přidáme do těsta na tyrolské knedlíky mouku.
Z těsta vytvarujeme kulaté knedlíky, které potom vaříme v páře 20 minut.
Tyrolské knedlíky ihned podáváme, nejlépe chutnají s kysaným zelím.