Pikantní cuketa v kapustových listech se sýrem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 ks cuketa 1 hlávka kapusta 2 balíčky rýže 4 lístky bazalka 0,5 lžiček pepř 2 lžíce slunečnicový olej sůl a pepř 2 stroužky česnek prolisovaný 1 lžička hořčičné semínko 1 ks domácí klobása 200 g sýr niva 3 lžíce sladká chilli omáčka 2 ks jarní cibulka s natí 100 g polotvrdý sýr 1 ks malá červená chilli paprička
Postup Pikantní cuketa v kapustových listech se sýrem
Postup přípravy receptu
-
Uvaříme 10 kapustových listů (nebo podle potřeby) do změknutí
Připravíme si marinádu smícháním: na kolečka nakrájená jarní cibulka, 2 rozmačkané stroužky česneku, 3 lžíce sladké pikatní omáčky (nebo pikantního kečupu), lžíce slunečnicového oleje, lžička semínek hořčice, trochu černýho pepře, jedna malá čerstvá chilli paprička (nadrobno) a 4 lístky nadrobno nakrájené čerstvé bazalky
Cuketu nakrájíme na kolečka. Vložíme do připravené marinády, zamícháme a necháme odstát
Mezitím si klobásu (již předvařenou) nakrájíme na kolečka a zprudka opečeme na pánvi. Místo klobásy může být i jiné maso (dle chuti) nakrájené na menší kostky nebo rozemletý. Nastrouháme si nivu a polotvrdý sýr
Po půl hodině až hodine odstátou cuketu (společně s omáčkou) opečeme na pánvi (do měkka). Na osušený list zelí vložíme kolečko cukety (nebo více podle velikosti listu), na něj kolečko klobásy, trochu nivy a uzavřeme listem zelí jako kapsu. Takto uděláme další kapsy a vložíme na plech vyložený alobalem. Když máme plech plný, kapsy posypeme polotvrdým sýrem, trochu posolíme a popepříme a necháme zapéct 10 min. při 220°C
Pikantní cuketu v kapustových listech se sýrem podáváme s rýží.