Pikantní cuketová pánev recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
1 lžička solamyl
2 ks chilli paprička
2 ks šalotka
100 ml červené víno
zeleninový vývar
1 ks žlutá cuketa
1 lžíce omáčka Tamari
1 ks zelená cuketa

Postup přípravy receptu

  1. Cukety očistíme a nakrájíme na větší kostičky. Oloupané šalotky nakrájíme na nudličky a jadérek zbavené chilli papričky nasekáme nadrobno

  2. Na oleji necháme zesklovatět cibulku a nasekané chilli papričky. Pak vmícháme nakrájené cukety, vše osolíme, krátce orestujeme a podlijeme vínem. Jakmile se alkohol zcela odpaří, zmírníme teplou, cukety podlijeme malým množstvím vývaru a zvolna podusíme doměkka. Nakonec pokrm podle potřeby zahustíme solamylem a dochutíme omáčkou Tamari

  3. Pikantní cuketovou pánev rozdělíme na porce a podáváme s jasmínovou rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!