Tyrolské špekové knedlíky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 dkg slanina
1 lžička sůl
1-2 ks vejce
0.3 l mléko
2 dkg sádlo
7 ks rohlík
10 dkg hrubá mouka
1 špetka mletý černý pepř
20 dkg uzený bok
0.5 špetky mletý muškátový květ

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu a pečivo nakrájíme na kostičky. Do trouby dáme na pekáč nebo pánev rozškvařit sádlo a slaninu. Vsypeme pečivo a necháme orestovat. Pak směs vyndáme a necháme vychladnout.

  2. Do směsi přidáme hrubou mouku, na kostičky nakrájený uzený bůček nebo zbytky uzeného a osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku nebo květu. Vše zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Vše zpracujeme měchačkou v těsto, ze kterého mokrou rukou tvarujeme kulaté knedlíky.

  3. Tyrolské špekové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody asi 10 - 15 minut. Z uvedeného množství mám zhruba 7 knedlíků.

  4. Tyrolské špekové knedlíky podáváme nejlépe s kyselým zelí a přelité na sádle smaženou cibulkou. Dobré jsou ale i se špenátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!