Tyrolské špekové knedlíky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 dkg slanina 1 lžička sůl 1-2 ks vejce 0.3 l mléko 2 dkg sádlo 7 ks rohlík 10 dkg hrubá mouka 1 špetka mletý černý pepř 20 dkg uzený bok 0.5 špetky mletý muškátový květ
Postup Tyrolské špekové knedlíky recept
Postup přípravy receptu
-
Slaninu a pečivo nakrájíme na kostičky. Do trouby dáme na pekáč nebo pánev rozškvařit sádlo a slaninu. Vsypeme pečivo a necháme orestovat. Pak směs vyndáme a necháme vychladnout.
Do směsi přidáme hrubou mouku, na kostičky nakrájený uzený bůček nebo zbytky uzeného a osolíme, opepříme, dáme špetku muškátového oříšku nebo květu. Vše zalijeme vlažným mlékem, ve kterém jsme rozkvedlali vejce. Vše zpracujeme měchačkou v těsto, ze kterého mokrou rukou tvarujeme kulaté knedlíky.
Tyrolské špekové knedlíky vaříme ve vroucí osolené vody asi 10 - 15 minut. Z uvedeného množství mám zhruba 7 knedlíků.
Tyrolské špekové knedlíky podáváme nejlépe s kyselým zelí a přelité na sádle smaženou cibulkou. Dobré jsou ale i se špenátem.