Uhlířské špagety recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
2 ks žloutek
125 ml smetana
75 g parmezán
olivový olej na smažení
200 g pancetta
1 balíček hotové špagety

Postup přípravy receptu

  1. Na mírném ohni osmahneme pancettu na nudličky a na plátky nakrájený česnek. Po chvíli vyjmeme česnek a přidáme teplé špagety.

  2. Bokem vyšleháme vejce, žloutky, smetanu a většinu parmezánu. Osolíme a opepříme.

  3. Pánev s těstovinami sundáme z plamene a přilijeme vaječnou směs. Promícháme (nebo prohazujeme) těstoviny tak, aby se co nejvíc obalili ve vejcích (během míchání pánev nevracíme na plotnu, mělo by stačit teplo ze špaget).

  4. Uhlířské špagety podáváme ozdobené zbytkem parmezánu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!