Uzená polévka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
5 dkg celer
3 l voda
5 dkg mrkev
5 dkg petržel
0.5 hrnečku kroupy
1 ks cibule (velká)
2 ks brambory (velké)
2 ks bobkové listy
1 kg uzené koleno
podle chuti
sůl
majoránka
nové koření
mletý černý pepř
celý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kroupy by měly být malé a již uvařené.

  2. Uzené koleno podélně rozřízneme, oddělíme od kosti a paličkou na maso pěkně rozklepeme. Maso dáme i s kůží a kostí, kterou je lepší rozříznout napůl, aby se vyvařil i morek, do papiňáku a zalijeme studenou vodou.

  3. Přidáme pepř, nové koření, cibuli, česnek, bobkový list a vaříme na velmi mírném ohni asi hodinu. Vývar scedíme a dáme do chladu. Zatím si očistíme a nakrájíme zeleninu na drobné kostičky.

  4. Z vývaru stáhneme vyvařený tuk a polévku znovu přivedeme k varu. Podle chuti ji osolíme, opepříme, přidáme na malé kostičky syrové brambory a zeleninu. Těsně před dovařením vložíme do polévky uvařené krupky a dochutíme majoránkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!