Uzený guláš mého bratra recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks cibule
2 lžíce sádlo
4 kuličky nové koření
50 dkg uzený bůček
25 dkg kořenová zelenina
1 lžíce mletá sladká paprika
75 dkg kysané zelí
4 kuličky celý černý pepř
2 ks ostravská klobása
podle chuti
sůl
vegeta
mletá pálivá paprika
podle potřeby
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme kořenovou zeleninu - 1 petržel, 2 mrkve, 1/4 celeru, přidáme asi po 4 kuličkách nového koření a celého černého pepře a s bůčkem uvaříme. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Klobásu oloupeme a nakrájíme na kolečka.

  2. Nakrájenou cibuli osmahneme na lžíci sádla dorůžova, přidáme kysané zelí a osolíme. Dále přidáme mletou sladkou i pálivou papriku a chvíli dusíme. Uvařený a vychladlý bůček nakrájíme na kostky, které opečeme na zbytku sádla s kolečky klobásy a potom je přidáme k zelí, zalijeme vodou z bůčku a společně dusíme. Až zelí změkne, guláš zahustíme nastrouhanou nebo vidličkou rozmačkanou uvařenou zeleninou. Zeleninu přidáme podle chuti. Podle potřeby poprášíme moukou a nakonec dochutíme solí a vegetou. Ta není úplně nutná.

  3. Uzený guláš mého bratra podáváme s houskou, chlebem nebo bramborovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!