Vaječná omeleta s jarní cibulkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

5 ks vejce
30 g máslo
pažitka
1 ks rajče
bazalka
50 g sýr
3 ks jarní cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Italská verze oblíbené omelety. Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo a osmažíme na něm nakrájenou jarní cibulku. Poté přidáme nakrájené rajče, které necháme chvíli dusit, aby se odpařila přebytečná šťáva

  2. Zalijeme vejci rozšlehanými se špetkou soli a pepře, přiklopíme poklicí a necháme na mírném ohni péct asi 10 minut, dokud povrch neztuhne. Ještě horkou omeletu posypeme nastrouhaným sýrem a bylinkami

  3. Vaječnou omeletu s jarní cibulkou podáváme nakrájenou na dílky jako koláč

  4. Zdroj: Eklasa.cz


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!