Vaječná omeleta s rajčaty a sýrem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2-3 ks vejce 1 ks cibule 1 lžíce polohrubá mouka 4 lžíce studená voda podle potřeby olej tvrdý sýr koktejlová rajčata podle chuti sůl tatarská omáčka mletý černý pepř zelenina na oblohu nať
Postup Vaječná omeleta s rajčaty a sýrem recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli a cibulovou či jinou nať nakrájíme na jemno, tvrdý sýr na kostičky a rajčata na plátky. Nejlepší jsou červená a žlutá koktejlová rajčata. Hezky to pak vypadá na talíři.
V misce rozšleháme vejce se solí, pepřem a vodou. Můžeme dát i půl vody a půl mléka, pak přidáme polohrubou mouku. Znovu důkladně prošleháme, aby v těstě nebyly hrudky. Na troše oleje zesklovatíme cibuli. Shrneme ji ze stran doprostřed pánve. Pánev odstavíme z tepla. Rozšlehaná vejce vlijeme okolo cibule ke středu pánve. Tím nám zůstane uprostřed. Na kraje rozprostřeme plátky rajčat a mezi ně pak kostičky sýra a nať.
Teplotu ztlumíme tak na stupeň 2 (elektrický sporák) a pánev s pokličkou dáme zpět na teplo. Za 15 - 20 minut je omeleta hotová. Nemusíme ji obracet. Pokud se přichytí, přilijeme trochu oleje okolo omelety a pohybujeme pánví, ať se olej dostane pod omeletu. Povolí a půjde sesunout na talíř.
Vaječnou omeletu s rajčaty a sýrem podáváme se zeleninovou oblohou a popřípadě s tatarkou.