Vajíčková jarní pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 5 ks vejce 10 dkg šunka 1 ks cibule 5 dkg niva 1 lžíce plnotučná hořčice 0 ks červená paprika 1 ks tavený sýr 1 ks pomazánkové máslo podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby petrželka
Postup Vajíčková jarní pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo a pak rozkrájíme nadrobno. Papriky, šunku, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno. Nivu nastrouháme na jemno.
Smícháme uvařené a nadrobno nakrájené vejce, tavený sýr, pomazánkové máslo a hořčici do hladké směsi. Osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájenou červenou papriku, šunku, cibuli, petrželku nebo pažitku a strouhanou nivu. Vše znovu promícháme. Pokud se zdá pomazánka příliš hustá, naředíme ji lžící vřelého mléka, bude se lépe roztírat.
Vajíčkovou jarní pomazánku podáváme s tmavým pečivem nebo vekou. Na jaře můžeme pomazánku zdobit ředkvičkami nebo kedlubnou.