Vajíčková jarní pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks vejce
10 dkg šunka
1 ks cibule
5 dkg niva
1 lžíce plnotučná hořčice
0 ks červená paprika
1 ks tavený sýr
1 ks pomazánkové máslo
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo a pak rozkrájíme nadrobno. Papriky, šunku, cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno. Nivu nastrouháme na jemno.

  2. Smícháme uvařené a nadrobno nakrájené vejce, tavený sýr, pomazánkové máslo a hořčici do hladké směsi. Osolíme, opepříme, přidáme na jemno nakrájenou červenou papriku, šunku, cibuli, petrželku nebo pažitku a strouhanou nivu. Vše znovu promícháme. Pokud se zdá pomazánka příliš hustá, naředíme ji lžící vřelého mléka, bude se lépe roztírat.

  3. Vajíčkovou jarní pomazánku podáváme s tmavým pečivem nebo vekou. Na jaře můžeme pomazánku zdobit ředkvičkami nebo kedlubnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!