Vajíčková pomazánka s rajčaty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks rajče
10 dkg vysočina
2 ks vejce natvrdo
1 kelímek pomazánkové máslo
3 lžíce flora
podle chuti
dijonská hořčice
2 kostky tavený sýr s příchutí nivy

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve smícháme pomazánkové máslo s florou, tavenými sýry a troškou hořčice. Tak půl lžičky až lžičku, jak kdo má rád. Jakmile se vše spojí, přidáme vysočinu nakrájenou nadrobno a také rajčata na malé kostičky. Opět promícháme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vejce. Vajíčkovou pomazánku mícháme jemně, aby se příliš nerozdrtila. Doporučuji nechat ji odležet v lednici do druhého dne.

  2. Vajíčkovou pomazánku s rajčaty podáváme s jakýmkoliv čerstvým pečivem. Pomazánka je vhodná i na topinky či opečený toastový chléb. Pomazánka je výborná na chlebíčky, které už se pak nemusí příliš zdobit, protože pomazánka sama o sobě vypadá hezky.

  3. Vajíčková pomazánka se dá různě obměňovat. Někdy přidám nadrobno nakrájenou bílou (slovenskou) papriku. Jindy vařím tři vajíčka a jedno z nich nastrouhám na hrubém struhadle nebo přidávám najemno strouhaný tvrdý sýr apod. Různé chutě dodají i různé druhy hořčice či taveného sýru. Fantazii se meze nekladou, avšak mám odzkoušeno, že tento základní recept chutná všem nejvíc.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!