Vajíčková pomazánka s rajčaty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks rajče 10 dkg vysočina 2 ks vejce natvrdo 1 kelímek pomazánkové máslo 3 lžíce flora podle chuti dijonská hořčice 2 kostky tavený sýr s příchutí nivy
Postup Vajíčková pomazánka s rajčaty recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve smícháme pomazánkové máslo s florou, tavenými sýry a troškou hořčice. Tak půl lžičky až lžičku, jak kdo má rád. Jakmile se vše spojí, přidáme vysočinu nakrájenou nadrobno a také rajčata na malé kostičky. Opět promícháme. Nakonec přidáme na kostičky nakrájená vejce. Vajíčkovou pomazánku mícháme jemně, aby se příliš nerozdrtila. Doporučuji nechat ji odležet v lednici do druhého dne.
Vajíčkovou pomazánku s rajčaty podáváme s jakýmkoliv čerstvým pečivem. Pomazánka je vhodná i na topinky či opečený toastový chléb. Pomazánka je výborná na chlebíčky, které už se pak nemusí příliš zdobit, protože pomazánka sama o sobě vypadá hezky.
Vajíčková pomazánka se dá různě obměňovat. Někdy přidám nadrobno nakrájenou bílou (slovenskou) papriku. Jindy vařím tři vajíčka a jedno z nich nastrouhám na hrubém struhadle nebo přidávám najemno strouhaný tvrdý sýr apod. Různé chutě dodají i různé druhy hořčice či taveného sýru. Fantazii se meze nekladou, avšak mám odzkoušeno, že tento základní recept chutná všem nejvíc.