Vajíčková pomazánka se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
1 ks rajče
1 ks sterilovaná okurka
3 lžíce mražená zelenina
3 lžíce pomazánkové máslo
podle chuti
sůl
mletý pepř
tatarská omáčka

Postup přípravy receptu

  1. Zmraženou zeleninu propláchneme horkou vodou a krátce povaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme ledovou vodou a oloupeme. Vejce nakrájíme na kostičky. Rajče spaříme, oloupeme a nakrájíme na hrubší kousky, stejně tak sterilovanou okurku.

  2. Zeleninu dáme do mísy, přidáme vejce, vmícháme pomazánkové máslo a dobře promícháme. Podle chuti přidáme sůl, pepř, případně i lžíci tatarky.

  3. Vajíčkovou pomazánku se zeleninou mažeme na pečivo, hodí se i na chlebíčky či jednohubky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!