Vanilková omáčka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
300 ml mléko
2 lžičky voda
2 lžíce cukr krupice
2 lžičky bramborový škrob
1 ks vanilkový lusk

Postup přípravy receptu

  1. Vanilkový lusk rozřízneme a vyškrábeme dřeň. Do hrnce vlijeme mléko, přidáme cukr, vanilkovou dřeň a společně povaříme.

  2. Škrob smícháme s vodou, přilijeme k mléku a povaříme. To vše vaříme 4 až 5 minut za stálého míchání. Nakonec zjemníme zašleháním vajec. Omáčku již nevaříme.

  3. Hotovou vanilkovou omáčku odstavíme z plotny. Pokud ji nepodáváme teplou, během chladnutí několikrát našleháme metlou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!