Vánoční bezlepkové linecké cukroví recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks žloutek
80 g cukr moučka
1 špetka citronová kůra
100 g tuk na pečení
170 g bezlepková mouka Nomix
40 g kukuřičná hladká mouka
podle potřeby
tuk na vymazání
mouka na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu.

  2. Z těsta na linecké cukroví vyválíme plát 0,3 - 0,5 cm tenký a vykrajujeme libovolné tvary.

  3. Linecké pokládáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Bezlepkové linecké cukroví pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C.

  4. Vřelé linecké je křehké, proto ho necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu. Podle své fantazie můžeme vánoční bezlepkové linecké cukroví slepovat marmeládou či krémem, polévat čokoládou, namáčet a sypat zdobením.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!