Vánoční bezlepkové linecké cukroví recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks žloutek 80 g cukr moučka 1 špetka citronová kůra 100 g tuk na pečení 170 g bezlepková mouka Nomix 40 g kukuřičná hladká mouka podle potřeby tuk na vymazání mouka na vysypání
Postup Vánoční bezlepkové linecké cukroví recept
Postup přípravy receptu
-
Suché suroviny promícháme, přidáme změklý tuk a vejce. Dobře prohněteme a necháme odležet cca 1 hodinu (můžeme i přes noc) v chladu.
Z těsta na linecké cukroví vyválíme plát 0,3 - 0,5 cm tenký a vykrajujeme libovolné tvary.
Linecké pokládáme na tukem vymaštěný a moukou vysypaný plech. Bezlepkové linecké cukroví pečeme dozlatova při teplotě asi 170 °C.
Vřelé linecké je křehké, proto ho necháme chviličku vychladnout a teprve pak sundáváme z plechu. Podle své fantazie můžeme vánoční bezlepkové linecké cukroví slepovat marmeládou či krémem, polévat čokoládou, namáčet a sypat zdobením.