Vánoční jablka v karamelu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce máslo
4 ks jablko
sirup
200 ml voda
400 g cukr krystal

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve do většího hrnce dáme vařit vodu s cukrem. Vaříme asi 10 minut, dokud nám sirup nezkaramelizuje. Jablka napícháme na špejle a jedno po druhém namáčíme v teplém karamelovém sirupu.

  2. Alobal pomastíme máslem a vyskládáme na něj jablka. Když vychladnou, dřívka dozdobíme mašličkou. Jablka můžeme dát vychladnout ven do zimy. Poleva tam rychleji ztuhne.

  3. Vánoční jablka v karamelu podáváme jako výbornou sladkost k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!