Vánoční punč s jablky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks jablko
4 plátky citron
4 ks hřebíček
0 l červené víno
30 g čerstvý zázvor
1 l světlé pivo
1 ks celá skořice
200 g třtinový cukr

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme. Položíme je na plech vyložený papírem na pečení a pečeme v předehřáté troubě asi 15 - 20 minut.

  2. Do hrnce dáme cukr, půl litru piva, skořici, citron, na plátky nakrájený zázvor, hřebíčky a zvolna vše vaříme asi 10 minut. Pak přidáme zbylé pivo, červené víno a pouze prohřejeme až k bodu varu, ale nevaříme. Koření vyndáme.

  3. Jablka rozdělíme do hrnků a zalijeme punčem. Vánoční punč s jablky ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!