Hermelín plněný hovězím masem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl vejce strouhanka 1 ks cibule 3 ks hermelín hladká mouka olej na smažení 1/2 lžičky mletý černý pepř 150 g vařené hovězí maso 2 dkg sádlo nebo máslo čerstvá zelená petrželka nebo pažitka 1 dl zeleninový nebo hovězí vývar
Postup Hermelín plněný hovězím masem
Postup přípravy receptu
-
Do kastrolu dáme sádlo nebo máslo a přidáme drobně nakrájenou cibuli. Osmažíme dozlatova, pak přidáme pomleté (předem uvařené) hovězí maso, zelenou petrželku nebo pažitku a podle chuti opepříme, osolíme. Zalijeme vývarem a asi 2 minuty masovou směs dusíme. Hovězí náplň odstavíme a necháme vychladnout
Hermelín rozkrojíme a malou lžičkou vydlabeme střed tak, aby bylo místo pro náplň. Připravený hermelín naplníme a obalíme v klasickém trojobalu (hladká mouka, vejce, strouhanka)
Hermelín plněný hovězím masem osmažíme na malém množstvím tuku po obou stranách, až je zlatavý
Hermelín plněný hovězím masem podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem.