Vánoční štola recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g rozinky
1 balíček prášek do pečiva
100 g mandle
250 g tvaroh
1 balíček vanilkový cukr
150 g zakysaná smetana
500 g hrubá mouka
150 g máslo nebo margarín
150 g cukr nebo sladidlo
1 lžička strouhaná citronová kůra

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve prosijeme do mísy mouku s práškem do pečiva. S moukou smícháme tuk, tvaroh a smetanu. Do takto připravené směsi přidáme cukr, sůl a vypracujeme z ní těsto. To důkladně propracujeme a přidáme do něj nakonec citronovou kůru, přebrané a vyprané hrozinky a celé mandle. Ještě důkladně prohněteme a vyvávlíme na vále. Plát těsta přehneme v polovině po délce a přesuneme na vymazaný plech. Takto připravenou štólu pečeme ve středně vyhřáté troubě přibližně 35 minut. Hotovou štólu vyndáme z trouby a potřeme rozpůštěným máslem a hustě pocukrujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!