Vařená vejce s jemnou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 8 ks vejce 12 cl smetana 1 ks pórek 2 lžíce plnotučná hořčice 1 kelímek bílý jogurt 1 ks sterilované okurky 125 g nízkotučný tvaroh podle chuti cukr sůl 1 svazek bylinky citronová šťáva 1 svazeček jarní cibulka mletý černý pepř
Postup Vařená vejce s jemnou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Nejprve uvaříme vejce. Propíchneme, vložíme do vařící vody a vaříme 8 - 10 minut. Rychle je zchladíme a pod tekoucí vodou oloupeme.
Do tvarohu vmícháme jogurt, smetanu a hořčici. Cibulky, malý pórek, bylinky a okurku jemně posekáme, vložíme do omáčky. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.
Hotovou jemnou omáčku dáme do misky a postavíme doprostřed kulatého talíře. Obklopíme rozpůlenými vejci a ozdobíme rajčaty.
Vařená vejce s jemnou omáčkou podáváme s celozrnným chlebem nebo opečenými tousty a máslem.