Vařená vejce s jemnou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 ks vejce
12 cl smetana
1 ks pórek
2 lžíce plnotučná hořčice
1 kelímek bílý jogurt
1 ks sterilované okurky
125 g nízkotučný tvaroh
podle chuti
cukr
sůl
1 svazek bylinky
citronová šťáva
1 svazeček jarní cibulka
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve uvaříme vejce. Propíchneme, vložíme do vařící vody a vaříme 8 - 10 minut. Rychle je zchladíme a pod tekoucí vodou oloupeme.

  2. Do tvarohu vmícháme jogurt, smetanu a hořčici. Cibulky, malý pórek, bylinky a okurku jemně posekáme, vložíme do omáčky. Dochutíme solí, pepřem, cukrem a citronovou šťávou.

  3. Hotovou jemnou omáčku dáme do misky a postavíme doprostřed kulatého talíře. Obklopíme rozpůlenými vejci a ozdobíme rajčaty.

  4. Vařená vejce s jemnou omáčkou podáváme s celozrnným chlebem nebo opečenými tousty a máslem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!