Vařené masové koláčky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 500 ml vývar 1 ks vejce 50 g máslo 150 g cibule smetana rajčatový protlak 40 g rýže 500 g hovězí maso mletá sladká paprika mletý černý pepř
Postup Vařené masové koláčky recept
Postup přípravy receptu
-
Maso semeleme, cibuli nakrájíme na drobno.Třetinu cibule přidáme do masa, dále přidáme rýži, sůl, pepř, vejce a vymícháme masové těsto. Vál posypeme moukou a masové těsto vypracujeme tak, aby se daly tvořit kuličky o průměru 3 - 4 cm.
Vývar uvedeme do varu, vhodíme dovnitř zbývající dvě třetiny cibule a uvaříme ji téměř doměkka. Pak do vývaru vsypeme koláčky a vaříme, dokud se vývar nezmění v omáčku.
V pánvi rozpálíme máslo, přidáme trochu mleté papriky a rajčatového protlaku, promícháme, vlijeme na koláčky, chvíli povaříme.
Vařené masové koláčky rozdělíme na talíře a polijeme šťávou a smetanou. Vařené masové koláčky ihned podáváme.