Vařený vaječný koňak recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6-8 lžic cukr 1 l mléko 1 kelímek smetana 2 balíčky vanilkový cukr 2 balíčky vanilkový pudinkový prášek podle chuti rum
Postup Vařený vaječný koňak recept
Postup přípravy receptu
-
Z mléka a pudinku uvaříme pudink. Necháme jej trochu prochladnout a sebereme škraloup. Nenecháváme jej vychladnout, aby ztuhnul, jen trochu, aby se nám lépe ochutnávalo. Přidáme cukr, vanilkový cukr, smetanu a vše pořádně prošleháme.
Nakonec přidáme rum nebo tresť podle vlastního uvážení. Můžeme použít i jinou příchuť pudink nebo přidat kakao, karamel či jinou příchuť, případně esenci do pečení (mandle, ořechy).
Vařený vaječný koňak naplníme do sklenic, uzavřeme a necháme uležet.