Veganské bramboráčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

10 stroužků česnek
2 lžíce sůl
850 g brambory
150 g cuketa
podle chuti
majoránka
mletá kurkuma
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle, totéž uděláme s cuketou a smícháme, osolíme a necháme 20 minut pustit vodu.

  2. K bramborám přidáme protlačený česnek (může být i na jemno nastrouhaný), majoránku, můžeme přidat i špetku kurkumy (kvůli barvě) a přisypáváme hladkou mouku, dokud nenasákne vodu z brambor a nevytvoří hustou hmotu.

  3. Na pánvi rozpálíme dostatečnou vrstvu oleje a pomocí naběračky vytváříme tenké placičky. Pokud máme pánev s pokličkou, je lepší pánev uzavřít. Po 1 - 2 minutách veganské bramboráčky otočíme a opečeme z druhé strany.

  4. Po osmažení veganské bramborácky osušíme papírovými ubrousky a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!