Vege karbanátky z červené řepy recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
2 ks vejce
1 ks cibule
1 špetka kmín
2 ks červená řepa
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžička mletá sladká paprika
2 lžíce lněné semínko
0.5 hrnku vařená červená čočka
0.5 hrnku vařená jasmínová rýže
podle chuti
sůl
mletý barevný pepř
podle potřeby
hladká mouka
olej na smažení
hraška

Postup přípravy receptu

  1. Dvě větší červené řepy oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Z řepy vymačkáme přebytečnou vodu. Červenou čočku uvaříme doměkka, stejně tak jasmínovou rýži. Z každého budeme potřebovat půl hrnku. Lněná semínka si den předem namočíme do vody, aby změkla a nabobtnala, budou nám sloužit jako pojivo. Pokud nechceme do karbanátků použít vejce (vegan verze), přidáme lněných semínek více.

  2. Do mísy dáme nastrouhanou řepu, čočku, rýži, lněná semínka, nadrobno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, nadrobno nasekanou petrželku, veškeré koření a vejce. Směs na karbanátky z červené řepy dobře promícháme. Pokud se směs příliš rozpadá, přidáme trošku hrašky nebo hladké mouky.

  3. Ze směsi tvoříme malé karbanátky, které ještě před smažením lehce obalíme v hladké mouce.

  4. V pánvi rozpálíme trochu oleje a karbanátky smažíme 5 minut z každé strany, dokud nám nevznikne krustička.

  5. Vege karbanátky z červené řepy podáváme s bramborovou kaší.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!