Vegetariánská čína recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
2 špetky sůl
1 ks cibule
1 dl voda
1 ks mrkev
1 ks chilli paprička
2 lžíce sójová omáčka
1 ks žlutá paprika
2 špetky mletý černý pepř
1 balíček uzené tofu
1 lžička směs koření na čínu
podle potřeby
olej
solamyl

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve nakrájíme uzené tofu na kostičky, které potom v misce osolíme, opepříme, přidáme lžičku sójové omáčky, posypeme solamylem a kořením na čínu.

  2. Dále nakrájíme cibuli na kolečka, žlutou papriku na slabé proužky a to samé uděláme s jednou větší mrkví. Kdo má rád ostré, může si přidat čerstvou chilli papričku a stroužek česneku, který pokrájíme na slabé plátky.

  3. Když jsou ingredience připravené, rozpálíme (opravdu hodně) na pánvi olej a ihned smažíme připravené tofu. Jakmile nám tofu zezlátne, přidáme pokrájenou zeleninu a smažíme doměkka. Podle potřeby přidáme ještě solamyl, dokořeníme a zalijeme vodou, aby vzniklo trochu šťávy.

  4. Vegetariánskou čínu podáváme s rýží, čínskými nudlemi (bezvaječnými) nebo bulgurem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!