Vánočka s kandovaným ovocem recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 2 ks vejce 100 g máslo 100 g cukr moučka 1 balíček vanilkový cukr citronová kůra 500 g polohrubá mouka kandované ovoce 1/2 balíčku sušené droždí strouhanka na vysypání rozinky v rumu máslo na vymazaní 1 kelímek velké podmáslí
Postup Vánočka s kandovaným ovocem
Postup přípravy receptu
-
Rozinky namočíme do rumu a necháme pár hodin odležet. Potom scedíme. Kandované ovoce nakrájíme na menší kousky
Do mísy vsypeme mouku, přidáme rozpuštěné máslo, celá vejce, balíček vanilkového cukru, půl balíčku sušeného droždí a velký kelímek (asi 400 ml) podmáslí. Těsto na vánočku dobře vymícháme, až se nám odlepuje od vařečky. Nakonec zlehka vmícháme rozinky, citronovou kůru a kandované ovoce
Formu na vánočku dobře vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Vlijeme těsto, přikryjeme utěrkou a necháme asi 30 minut kynout na teplém místě
Potom vánočku jen stačí upéct. Pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C zhruba 30 minut, záleží na typu trouby. Vyzkoušíme špejlí, pokud se těsto nelepí, je vánočka upečená
Vánočku s kandovaným ovocem necháme vychladnout, vyklopíme a nakrájíme na plátky. Podáváme samotnou nebo s máslem.