Octové cukroví recept
Apetit Recepty cukrovíSuroviny na recept
- 280 g máslo 2 lžičky ocet marmeláda 2 ks žloutek povidla cukr moučka 280 g hladká mouka 1 lžíce vlažná voda
Postup Octové cukroví
Postup přípravy receptu
-
Do mísy si na struhadle nastrouháme máslo nebo tuk na pečení. Přidáme mouku, žloutek, ocet a je-li potřeba, můžeme přidat vlažnou vodu. Ručně uhněteme těsto, které necháme přes noc uležet v lednici
Druhý den na vále vyválíme z těsta placku o tloušťce asi 2 - 3 mm. Tvořítkem z placky vykrajujeme kolečka, která pomocí škeblového udělátka plníme povidly či marmeládou. Použijeme zhruba 1/2 kávové lžičky na jednu škebličku
Octové cukroví pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut - zkrátka dokud není těsto zlatavé
Ještě teplé octové cukroví obalujeme v moučkovém cukru. Dané množství je na dva plechy, na obrázku je cukroví z jednoho plechu.