Octové cukroví recept

Apetit Recepty cukroví

Suroviny na recept

280 g máslo
2 lžičky ocet
marmeláda
2 ks žloutek
povidla
cukr moučka
280 g hladká mouka
1 lžíce vlažná voda

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy si na struhadle nastrouháme máslo nebo tuk na pečení. Přidáme mouku, žloutek, ocet a je-li potřeba, můžeme přidat vlažnou vodu. Ručně uhněteme těsto, které necháme přes noc uležet v lednici

  2. Druhý den na vále vyválíme z těsta placku o tloušťce asi 2 - 3 mm. Tvořítkem z placky vykrajujeme kolečka, která pomocí škeblového udělátka plníme povidly či marmeládou. Použijeme zhruba 1/2 kávové lžičky na jednu škebličku

  3. Octové cukroví pokládáme na plech a pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 10 minut - zkrátka dokud není těsto zlatavé

  4. Ještě teplé octové cukroví obalujeme v moučkovém cukru. Dané množství je na dva plechy, na obrázku je cukroví z jednoho plechu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!