Vegetariánské lasagne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

- - česnek
- - olej
- - sůl
- - máslo
2 ks paprika
1 ks cibule
- - tymián
2 ks cuketa
200 ml smetana kysaná
- - pepř mletý
12 plátků lasagne
- - oříšek muškátový
15 g houby sušené
100 g sýr tvrdý
250 ml šťáva rajčatová
125 g mozzarella

Postup přípravy receptu

  1. Houby dáme nabobtnat do horké vody, cukety, cibuli a papriky nakrájíme na malé kostičky a česnek prolisujeme. Na rozehřátém oleji opékáme houby, česnek, cibuli a zeleninu. Mícháme asi 10 minut než vznikne hustá hmota, kterou ochutíme tymiánem, solí a pepřem. Necháme vychladnout! Troubu předehřejeme na 200 st., tvrdý sýr a mozzarellu nakrájíme na kostičky, v rajčatové šťávě rozmícháme smetanu, sůl, pepř a muškátový oříšek. Do vymazané zapékací misky dáme vrstvu lasagne, zeleninovou náplň, sýr a rajčatovou smetanu. Vrstvíme a končíme smetanou a sýrem, navrch rozdělíme máslo. Zapékáme asi 40 minut, až povrch zezlátne, můžete zakrýt i alobalem!


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!