Vegetariánské špagety s mozzarellou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
sůl
3 porce špagety
1 balíček mozzarella
150 dl bílé víno
0 balíčků mražený špenát
1 svazek čerstvá bazalka
80 g piniové oříšky
1 ks červená cibule
250 g cherry rajčátka

Postup přípravy receptu

  1. Jednu červenou cibulku nakrájíme nadrobno, 4 stroužky česneku na úzké plátky a 250 g cherry rajčátek rozkrájíme na půlky.

  2. Na másle či oleji osmahneme cibulku mírně dohněda a přidáme stroužky česneku. Cca půl až minutku osmahneme. Zalijeme bílým vínem a vložíme třetinu krabičky mraženého špenátu. Osolíme a přivedeme k varu. Ihned vložíme na kostky nakrájenou mozzarellu (jeden pytlíček mozzarelly v nálevu) a nastříháme malý svazek bazalky. Když je sýr mírně rozpuštěn, vložíme nakrájená rajčátka a necháme pod pokličkou na mírném ohni 3 minuty prohřívat. Řádně promícháme.

  3. Směs pokládáme na špagety, které jsme si mezitím uvařili v osolené vodě. Na závěr posypeme vegetariánské špagety s mozzarellou opraženými piniovými oříšky.

  4. Poznámka: Je-li směs na vegetariánské špagety příliš hustá, můžeme podlít mírně smetanou či kuřecím vývarem (při dietě).


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!