Vejce plněná gongonzolovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 ks vejce
30 g máslo
petrželka
80 g gorgonzola
mletý bílý pepř
worcesterská omáčka
4 ks plněné olivy

Postup přípravy receptu

  1. Máslo necháme změknout. Vejce vaříme 8 - 10 minut od bodu varu a poté je ihned zchladíme pod studenou vodou. Vychladlá vejce oloupeme a podélně rozpůlíme.

  2. Žloutky vyndáme, prolisujeme a přidáme k nim změklé máslo a gorgonzolu. Všechny suroviny utřeme v jemný krém. Ten ochutíme worcesterskou omáčkou, solí a pepřem. Směsí naplníme kornoutek s trubičkou na zdobení.

  3. Do bílků nastříkáme krém a ozdobíme plátky oliv a petrželkou.

  4. Podáváme ozdobené s bílým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!