Vejce po bulharsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 ks vejce
2 lžičky máslo
2 špetky kari koření
125 g sterilované žampiony
2 balíčky špenátový protlak
250 g bešamelová omáčka
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme naměkko a oloupeme.

  2. Zatím si oloupeme česnek. Na lžičce másla jej zpěníme a přidáme špenátový protlak. Můžeme použít čerstvé špenátové listy, ale jejich množství snížíme asi na 400 gramů.

  3. V druhé pánvi rozehřejeme zbylé máslo, vsypeme okapané žampiony a osmahneme je. Zaprášíme je kari kořením a odstavíme. Bešamelovou omáčku ohřejeme a lehce okořeníme kari kořením.

  4. Na předehřátý talíř servírujeme vejce po bulharsku. Dušený špenát dáme do středu talíře. Na něj navrstvíme žampiony. Vejce obložíme kolem špenátu a přelijeme je částí bešamelové omáčky. Zbylou omáčku přelijeme do vyhřátého omáčníku a podáváme samostatně.

  5. Takto připravená vejce po bulharku ihned podáváme. Vhodnou přílohou je čerstvé celozrnné pečivo nebo topinky z bílého chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!