Vejce s bylinkovou omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
1 ks cibule
1 dl smetana
1 svazek petrželová nať
125 g netučný tvaroh
8 ks vejce natvrdo
1 kelímek smetanový jogurt
podle chuti
sůl
sladkokyselá okurka
mletý černý pepř
jarní kopřiva

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.

  2. Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, smetanu, hořčici, cibulku nakrájenou nadrobno, okurky a bylinky. Omáčku osolíme, okořeníme a osladíme podle chuti.

  3. Bylinkovou omáčku dáme do misky doprostřed talíře a okolo ní uložíme vejce, která jsme překrojili napůl.

  4. Vejce s bylinkovou omáčkou podáváme jako studenou přílohu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!