Vejce s bylinkovou omáčkou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 1 ks cibule 1 dl smetana 1 svazek petrželová nať 125 g netučný tvaroh 8 ks vejce natvrdo 1 kelímek smetanový jogurt podle chuti sůl sladkokyselá okurka mletý černý pepř jarní kopřiva
Postup Vejce s bylinkovou omáčkou recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme.
Do tvarohu postupně vmícháme jogurt, smetanu, hořčici, cibulku nakrájenou nadrobno, okurky a bylinky. Omáčku osolíme, okořeníme a osladíme podle chuti.
Bylinkovou omáčku dáme do misky doprostřed talíře a okolo ní uložíme vejce, která jsme překrojili napůl.
Vejce s bylinkovou omáčkou podáváme jako studenou přílohu.