Vejce s pikantní omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

300 g mražený hrášek
10 ks malé vejce
podle chuti
sůl
na ozdobu
řeřicha
4 ks malé rajče
omáčka
50 g cibule
0.2 l smetana
50 g majonéza
2 lžíce kečup
mletý bílý pepř
tabasco
mletá sladká paprika
50 g nízkotučný tvaroh

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo, hotové dáme vychladit. Mezitím dáme do 1 litru vody vařit hrášek s 1 lžící soli. Vaříme 2 minuty na nejvyšším stupni, propláchneme v sítu a necháme okapat.

  2. Hrášek rozdělíme na 4 talíře. Vejce oloupeme, rozpůlíme podél a položíme na hrášek. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na osminky. Použijeme je na ozdobu spolu s řeřichou.

  3. Připravíme si omáčku. Tvaroh, majonézu, kečup a nastrouhanou cibuli smícháme, přidáme smetanu, papriku, pepř a tabasco. Vše dohromady ušleháme a ochutíme podle potřeby.

  4. Vejce a zeleninu na talíři před podáváním přelijeme pikantní omáčkou. Pokrm můžeme podávat jako samostatný lehký "koktejl chutí", vhodné i jako předkrm při slavnostní příležitosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!