Vejce v díře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka sůl
1 ks vejce
1 lžíce máslo
1 špetka mletý černý pepř
1 ks toast
na ozdobu
čerstvá bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme máslo. V toastu uděláme uprostřed díru (průměr cca 3,5 cm), která bude co nejhlubší, ale lepší je, když není skrz na skrz.

  2. Toast lehce osmažíme z obou stran na másle. Pak do něj rozklepneme vejce tak, aby žloutek spadl do díry v toastu. Smažíme tak dlouho, dokud se vejce nepřichytí a bílek neztuhne.

  3. Vejce v díře přendáme na talíř, ozdobíme lístky bazalky, opepříme a osolíme.

  4. Vejce v díře podáváme na snídani, večeři či jako chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!