Velikonoční vajíčková pomazánka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 ks vejce 1 lžíce hořčice 4-6 lžic zakysaná smetana 1 ks jarní cibulka 1 kostka sýr Lučina podle chuti sůl mletý černý pepř čerstvá pažitka
Postup Velikonoční vajíčková pomazánka recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo, poté zchladíme a oloupeme. Bílky nasekáme na drobné kousky, žloutky roztlačíme vidličkou.
Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme.
Žloutky rozšleháme s Lučinou, zakysanou smetanou, jemnou hořčicí a vmícháme cibulku, bílky a pažitku. Vajíčkovou pomazánku důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.
Velikonoční vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem a zdobíme zelenou bylinkou, ředkvičkami apod.