Velikonoční vajíčková pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

6 ks vejce
1 lžíce hořčice
4-6 lžic zakysaná smetana
1 ks jarní cibulka
1 kostka sýr Lučina
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
čerstvá pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Vejce uvaříme natvrdo, poté zchladíme a oloupeme. Bílky nasekáme na drobné kousky, žloutky roztlačíme vidličkou.

  2. Cibulku očistíme a i s natí nakrájíme nadrobno. Pažitku nasekáme.

  3. Žloutky rozšleháme s Lučinou, zakysanou smetanou, jemnou hořčicí a vmícháme cibulku, bílky a pažitku. Vajíčkovou pomazánku důkladně promícháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem.

  4. Velikonoční vajíčkovou pomazánku podáváme s čerstvým pečivem a zdobíme zelenou bylinkou, ředkvičkami apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!