Vepřová játra s omáčkou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
500 g vepřová játra
podle chuti
sůl
kmín
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
podle potřeby
sádlo
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Játra nakrájíme na kostičky zhruba stejné jako na čínu a cibuli nakrájíme na jemno.

  2. Cibuli vložíme do hrnce se sádlem a osmahneme dozlatova. Poté přidáme játra a necháme je orestovat. Přidáme kmín, sladkou papriku a mletý černý pepř, vše podle chuti. Dále zalijeme vodou podle toho, kolik omáčky chceme mít a necháme vařit asi 30 minut.

  3. Poté játra můžeme vyndat, ale nemusíme. Připravíme si zahuštění na omáčku, do hrnečku mouku s vodou a zahustíme. Osolíme a celkově omáčku dochutíme podle naší chuti. Vyndaná játra vrátíme a necháme ještě 5 minut povařit.

  4. Vepřová játra s omáčkou podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!