Vepřová kotleta se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks vejce
máslo
4-6 plátků šunka
4-6 plátků sýr
zelenina
6-8 ks žampiony
2 lžíce olivový olej
2 lžíce nasekaná petrželka
250 ml smetana ke šlehání
4-6 plátků vepřová kotleta
2 lžíce worcesterová omáčka
mletý černý pepř
3 ks mladá cibulka

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové kotlety zlehka naklepeme, pokapeme olivovým olejem, worcesterovou omáčkou, posolíme a opepříme. Necháme v chladu uležet

  2. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme, očištěné a omyté žampiony nakrájíme na slabé plátky. Cibuli zpěníme na malém množství másla, přidáme žampiony a chvíli smažíme, dokud houby nezměknou. Jednu třetinu žampionů odebereme a později použijeme pod maso

  3. Do zbylé žampiónové směsi rozklepneme 1 vejce, osolíme, opepříme, přidáme nasekanou petrželku a promícháme

  4. Na rozehřátém oleji z obou stran zprudka usmažíme plátky masa. Smažíme doměkka a dozlatova asi 10 minut

  5. Dno zapékací mísy vymažeme máslem, posypeme směsí žampionů bez vajíčka a zarovnáme osmaženými plátky masa. Zalijeme smetanou

  6. Na každý plátek šunky položíme plátek sýru a doprostřed plátku navrstvíme lžíci žampiónové směsi s vajíčkem. Rohy šunkového plátku dáme přes sebe, směrem ke středu, jako do uzlíčku a uprostřed sepneme párátkem. Můžeme postupovat i obráceně. Nejdříve položíme plátek sýru, pak šunku a žampiónovou směs. Na každý plátek masa, který již máme v zapékací míse, připíchneme takto připravený naplněný uzlíček

  7. Zapékací mísu dáme do předehřáté trouby a zapékáme asi 10 minut při 150 °C, dokud šunka a sýr nezrůžoví

  8. Vepřovou kotletu se žampiony podáváme s rýží nebo hranolky, zdobíme zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!