Vepřová krkovice na zelenině a hořčici recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
5 dkg celer
5 dkg mrkev
nové koření
1 ks středně velká cibule
2 ks vejce natvrdo
5 dkg sádlo nebo olej
kremžská hořčice
mletý černý pepř
4 plátky vepřová krkovička
5 dkg kořenová petržel
podle potřeby
voda nebo vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.

  2. V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou zeleninu s cibulí mírně orestujeme.

  3. Plátky krkovičky osušíme a naklepeme. Z jedné strany mírně opepříme a z druhé strany pomažeme hořčicí a osolíme. Vložíme do kastrolku na zeleninu a z každé strany orestujeme. Přilijeme 1 - 1/2dl vody nebo vývaru, přidáme nové koření a dusíme, až se voda skoro vydusí. Asi 3/4 hodiny. Maso vyndáme, do výpeku nakrájíme na malé kousky natvrdo uvařená vejce a případně dosolíme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Slabě povaříme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.

  4. K vepřové krkovici na zelenině a hořčici se hodí těstoviny.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!