Vepřová krkovice na zelenině a hořčici recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 5 dkg celer 5 dkg mrkev nové koření 1 ks středně velká cibule 2 ks vejce natvrdo 5 dkg sádlo nebo olej kremžská hořčice mletý černý pepř 4 plátky vepřová krkovička 5 dkg kořenová petržel podle potřeby voda nebo vývar
Postup Vepřová krkovice na zelenině a hořčici recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle.
V kastrolku rozpustíme sádlo a připravenou zeleninu s cibulí mírně orestujeme.
Plátky krkovičky osušíme a naklepeme. Z jedné strany mírně opepříme a z druhé strany pomažeme hořčicí a osolíme. Vložíme do kastrolku na zeleninu a z každé strany orestujeme. Přilijeme 1 - 1/2dl vody nebo vývaru, přidáme nové koření a dusíme, až se voda skoro vydusí. Asi 3/4 hodiny. Maso vyndáme, do výpeku nakrájíme na malé kousky natvrdo uvařená vejce a případně dosolíme a podle potřeby zahustíme hotovou jíškou. Slabě povaříme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
K vepřové krkovici na zelenině a hořčici se hodí těstoviny.