Vepřová líčka na víně recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 100 g slanina 1 ks cibule 1 ks mrkev 500 g vepřová líčka podle chuti sůl celer červené víno mletý pepř koření na zvěřinu podle potřeby jíška
Postup Vepřová líčka na víně recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřová líčka naložíme do červeného vína a okořeníme kořením na zvěřinu. V ledničce necháme alespoň 8 hodin marinovat.
V rozpálené pánvi líčka zprudka z obou stran orestujeme a vyndáme. Na pánvi po restování opečeme slaninu, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, nezapomene také na cibuli. Přidáme zvěřinové koření a vložíme zpět líčka a zalijeme zbytkem vína. Přilijeme vodu a dusíme 1 - 1,5 hodiny. Průběžně můžeme dolévat vodu.
Hotová líčka s výpekem zahustíme jíškou. Na závěr vepřová líčka na víně dochutíme solí a pepřem. Podáváme s libovolnou přílohou.