Vepřová mňamka se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 stroužky česnek 1 ks paprika 1 ks cibule 1 ks feferonka 50 dkg vepřový bůček 50 dkg kysané zelí podle chuti sůl kmín grilovací koření
Postup Vepřová mňamka se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Větší cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Červenou nebo žlutou papriku nakrájíme na kousky. Libový bůček nebo krkovici nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a utřeme. Feferonku nakrájíme nadrobno. Kysané zelí uvaříme a scedíme.
Na oleji zesklovatíme cibuli a osmahneme papriku, přidáme nakrájené vepřové maso, osolíme, okmínujeme a znovu osmahneme. Podlijeme trochou vody a dusíme za občasného podlévání a míchání. Pod masem musí vzniknout hustá hnědá šťáva. K téměř měkkému masu přimícháme utřený česnek, feferonku a zvlášť uvařené scezené zelí. Podle chuti můžeme přidat grilovací koření, ale nemusíme.
Vepřovou mňamku se zelím podáváme s chlebem a pivem.