Vepřová panenka s žampionovou přílohou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 1 ks cibule kečup křen olivový olej sójová omáčka 1 konzerva sterilované žampiony 2 hrstě mražený hrášek 500 g vepřová panenka mletý černý pepř ďábelské koření 2 hrstě mražená kukuřice pálivá hořčice
Postup Vepřová panenka s žampionovou přílohou
Postup přípravy receptu
-
Plátky vepřové panenky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme pálivější hořčicí. Panenku orestujeme na oleji doměkka
Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Dáme ji osmahnout na rozpálenou pánev, až zesklovatí, přidáme hrášek, kukuřici a scezené žampiony. Podlijeme troškou vody, podusíme a dochutíme sójovou omáčkou, ďábelským kořením, třeba lžící kečupu a pro ostrost přidáme čerstvě nastrouhaný křen nebo trochu křeníku
Plátky vepřové panenky podáváme s žampionovou přílohou. Přidáme hranolky, krokety nebo opékačky a servírujeme.