Vepřová panenka s žampionovou přílohou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
kečup
křen
olivový olej
sójová omáčka
1 konzerva sterilované žampiony
2 hrstě mražený hrášek
500 g vepřová panenka
mletý černý pepř
ďábelské koření
2 hrstě mražená kukuřice
pálivá hořčice

Postup přípravy receptu

  1. Plátky vepřové panenky naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran potřeme pálivější hořčicí. Panenku orestujeme na oleji doměkka

  2. Cibuli oloupeme a nasekáme na kostičky. Dáme ji osmahnout na rozpálenou pánev, až zesklovatí, přidáme hrášek, kukuřici a scezené žampiony. Podlijeme troškou vody, podusíme a dochutíme sójovou omáčkou, ďábelským kořením, třeba lžící kečupu a pro ostrost přidáme čerstvě nastrouhaný křen nebo trochu křeníku

  3. Plátky vepřové panenky podáváme s žampionovou přílohou. Přidáme hranolky, krokety nebo opékačky a servírujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!