Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek sůl vývar 2 ks cibule sádlo 100 g anglická slanina mletý kmín 500 g růžičková kapusta mletý černý pepř 800 g vepřová pečeně s kostí
Postup Vepřová pečeně s růžičkovou kapustou
Postup přípravy receptu
-
Vepřovou pečínku očistíme, osolíme a opepříme. Slaninu, cibuli a česnek nakrájíme nadrobno. Růžičkovou kapustu očistíme od povadlých lístků a ztvrdlých košťálů. Kapustičky vložíme do vroucí osolené a okmínované vody a zvolna vaříme asi 10 - 15 minut. Poté kapustičky ihned scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat
Na sádle opečeme maso ze všech stran dozlatova. Pak pečínku přendáme do pekáče a na výpeku orestujeme cibuli, česnek a slaninu dorůžova. Orestovanou směs přidáme k masu, vše dochutíme mletým kmínem a podlijeme vývarem. Vepřovou pečínku přikryjeme a pečeme při 180 °C za občasného podlévání vývarem doměkka. Měkké maso vykostíme, nakrájíme na plátky a uchováme na teple
Uvařené kapustičky vložíme do výpeku a krátce prohřejeme, ale nevaříme. Kapustičky mají zůstat pevné, nikoliv rozvařené
Vepřovou pečínku rozdělíme na porce, obložíme kapustičkami se sosem a podáváme s vařeným bramborem.