Vepřová svíčková z jednoho hrnce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks cibule
0-1 ks celer
1 kg mrkev
3 ks petržel
4 ks bobkový list
250 ml kysaná smetana
600 g vepřová kýta
200 g uzená slanina
10 kuliček celý černý pepř
12 kuliček celé nové koření
200 ml smetana vaření
omáčka
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso necháme v celku a podle potřeby očistíme. Zeleninu očistíme, přičemž cibule a petržele použijeme velké. Celer dáme bud celý malý nebo půlku velkého. Cibuli a celer rozčtvrtíme, mrkev a petržel rozpůlíme. Slaninu nakrájíme na kostky. Všechno koření svážeme do pytlíku z kousku gázy.

  2. Všechny tyto připravené suroviny dáme do velkého asi 5 l hrnce. Zalijeme vodou a pomalu vaříme, tak zvaně táhneme 2 hodiny. Pak vyndáme maso a koření a vzniklou omáčku rozmixujeme dohladka. Podle chuti osolíme.

  3. Svíčkovou omáčku dochutíme smetanami a již nevaříme. Maso nakrájíme na plátky a vložíme do teplé omáčky prohřát.

  4. Vepřovou svíčkovou z jednoho hrnce podáváme nejlépe s domácím houskovým knedlíkem vařeným v hrníčku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!